keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Ihana kummityttö!

Miten nopeasti aika on taas hurahtanut! Pikku-Iiskukin on jo pitkästi toisella vuodella ja oma pienimmäinen veljeni täyttää tänään 38 vuotta, hyvänen aika.

Ja kaikenlaista vastoinkäymistäkin taas, traktori pimahti ja nyt se on katkaistuna tallissa, Timo on sen kimpussa häärinyt monta iltaa ja diagnoosi alkaa olla valmis, toimivaksi se saadaan, mutta ei siitä mitään huippua enää saa...

Hohhoh, väsyttää. Pitäis jaksaa kattoa vielä Hyvät ja huonot uutiset, mutta taitaa jäädä haaveeks.

Pidin viime viikolla ylityövapaita, mutta vielä jäi pari päivää varikkoon. Ihan hyvä niin, jos vaikka lähtisin tässä  ennen joulua käymään vaikka Vantaalla vähän jouluostoksilla, tekis ehkä terää vaihtaa maisemaa. Joulun välipäivinäkin tulee kyllä ihan hyvät vapaat kun tehdään lehdessä kaksoisnumero, eli vuoden viimeinen lehti jää väliin.

Mutta nyt, hyvää yötä ja kauniita unia!

perjantai 26. lokakuuta 2012

Sunshine Award!



Kiitos Elämää Vihreällä Saarella -blogille Sunshine Award -tunnustuksesta! Tämä on blogiurani ensimmäinen laatuaan ja otan haasteen ilolla vastaan!

Mutta jotta voin ottaa vastaan tunnustuksen, pitää minun vastata seitsemään kysymykseen. Ja täältä pesee:

Lempinumero: (Tämä on niin vaikea...), mutta minäpä hieman kääntelen ja vääntelen tätä kuten tapani on, eli lempinumeroni on 8, sillä sen voi kääntää 90 astetta myötä- tai vastapäivään, jolloin siitä tulee äärettömyyden symboli ja minua kiinnostaa kaikki avaruuteen liittyvä. Jotkut saattavat tuntea äärettömän tähtitaivaan alla pelkoa (tunnen ainakin yhden tällaisen ihmisen ihan lähipiirissäni), mutta minä rakastan katsella tuota "viimeistä tutkimatonta korpimaata" ja tuijotan telkkarista kaiken scifi-hömpän mitä tarjolla on.

Alkoholiton suosikkijuoma: Tämä on helppo, vastaus löytyy myös avataristani, eli kahvi. Olen ollut kahvitummu jo ihan pienestä ja pahimman nuoruudenangstin aikaan kahvia tuli päivittäin juotua litratolkulla. Nykyään osaan olla fysiikalleni armelias ja tyydyn kolmeen-neljään kuppiin päivässä. Maidolla ja teelusikallinen sokeria, kiitos!

Lempieläin: Lehmä. Piste. Olen muistaakseni kirjoittanut ylistyskirjoituksen tästä fiksusta maidontuottajasta jonnekin jo aiemmin...

Facebook vai Twitter: Facebook. Olen Twitterissä kyllä olemassa, mutta en jaksa siellä käydä vaikka Stephen Fryn tviittauksia joskus lueskelenkin.

Intohimoni: Luontokuvaus ja siihen läheisesti liittyvä metsä, sinne on pakko päästä mahdollisimman usein.

Suosikkiviikonpäivä: Vastaan lauantai, silloin saa aamulla nukkua myöhään ja vielä on yksi vapaapäivä ennen työviikkoa.

Suosikkikukka: Vanamo, se on niin pieni ja vaatimaton, hukkuu melkein sammalikkoon, mutta kun sen löytää ja nuuhkaisee niin – aah!

Heitän aurinkoisen haasteen kahdelle aurinkoa tarvitsevalle, eli hohoi Millan Kanttorilan puutarhasta ja  Jonna Projekteista isoin-blogilta!

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Juttuja Pyhävuorelta

Pyhävuorelta on komeat näkymät Lappajärvelle.
Pyhävuorella pitää käydä ihailemassa maisemia vähintään pari kertaa vuodessa. Yleensä otetaan makkarat mukaan ja paistetaan ne nuotiolla, kierrellään lukemassa kyltit joissa kerrotaan hauskoja ja kamaliakin tarinoita Pyhävuoresta ja joka kerta muistetaan kätkeä rahamäntyyn kolikko pahaa torjumaan. Ja joka kerta myös huokaistaan, että kuinka täällä ei tule käytyä useammin, kun asutaan näin lähellä...

Erakon asumus. Aika kolkkoa olisi täällä talvensa viettää...
Jaakko Reipakan erakkomaja
Vielä 1920-luvulla asusti Koskenvarrelta kotoisin oleva Reipakan Jaakko (3.10.1855-28.10.1932) tässä kivimajassa kesäisin. Jaakko oli nuorena miehenä mennyt Maija-vaimonsa kanssa siirtolaisena Amerikkaan, mutta palannut yksin takaisin ja asettunut Pyhävuoren rinteeseen asumaan. Jaakko oli voimakas persoonallisuus, hyvät ystävät veivät lopulta Jaakon Kurejoen vanhainkotiin parempaan suojaan.

Tällä alttarilla pirkkalaiset
uhrasivat jumalilleen lappalaisten lapsia.

Uhrikivi
Vanha kansa piti Pyhävuorta jumalille pyhitettynä paikkana, minne eivät trullitkaan tohtineet mennä. Siihen aikaan kun pirkkalaisilla oli kuninkaan myöntämä yksinoikeus lappalaisten verottamiseen 1200-luvulta lähtien Ähtävänjoen kulkureitti muodosti heidän päätiensä Hämeestä Lappajärvelle ja edelleen kaukaiseen pohjaan. Tällöin Pyhävuoren seudut olivat pirkkalaisten päällikön Matti Kurjen tärkeitä etappialueita. Siitä ajasta ovat muistona paikannimet Pirkkalanlahti ja Kurejoki (Kurjenjoki). Anttilan rannassa Kurejoella ovat sijainneet Matti Kurjen varastoaitat.

Pyhävuorella on sylen kokoisella alustalla kallionjärkäle pyhänä jumalten laittamana alttarina. Sen juurella paloi ikuinen uhrituli. Tällä alttarilla pirkkalaiset uhrasivat jumalilleen lappalaisten lapsia.
Lappajärvi ympäristöineen muodosti vielä siihen aikaan lappalaisasutuksen suuren keskuksen. Sadat lapinrauniot seudulla ovat muistona siitä lapinkansasta, joka eli täällä kivikauden ihmisen elämää.

Vuorella sijaitsee myös uhrilähde, jonne on uhrattu paljon rahaa metsästysonnen takaamiseksi. Lähde sijaitsee vuorenhuipulta Vimpelin Viitaniemen talon suuntaan.

Seuraavassa postauksessa kerron vielä Pyhävuoren peikoista... 

lauantai 20. lokakuuta 2012

Remppaa

Juu tällaista se on näitten vanhojen autojen kanssa, usein on jompikumpi telakalla. Mutta se on hauskaa, kun nyt voi remaa tehdä omassa tallissa tuulelta ja sateelta suojassa, ihan naurattaa :D No, lattia on kyllä aikas kylmä, onneksi on noita uretaanilevyjä isännän patjaksi....

Audin pakoputki kaipaa pientä laittoa...
Tämä päivä on mennyt meikäläiseltä ihan kansanterveydelle, oli ihan yhtä juhlaa kun aamulla sai nukkua pitkään, eikä tarvinnut törmätä naama rutussa minnekään, aah!

Aurinkokin näyttäytyi pitkästä aikaa ja hieman oli huono omatunto kun en saanut itseäni haravan varteen vaan itsekkäästi rojahdin sohvalle katsomaan scifiä, Prometheus-leffa on tuossa ojennellut käsiään jo pari päivää ja nyt olin mielestäni ansainnut sen katsoa kun jotenkin oli niin piinallinen ja raskas viikko takana. Ei kai sitä jaksa tätä arkea jos ei koskaan itseään mistään palkitse?!

Jaa-a, jos nyt lähtisi iltalenkille tyttären kanssa ja sitten voisikin käydä vähän löylyttelemässä. Mahtava päivä!

tiistai 16. lokakuuta 2012

Pimeää ja surkeaa

Aivan kauhea sää! Tuulee ankarasti ja sataa koko ajan, siis niin synkkää, niin synkkää... Ei ihme, että väsyttää ja mieli on maassa. Eilen sentään vähän välillä aurinko paistoi, mutta tänään ei vahingossakaan! Onneks oli niin kiireinen työrupeama, ettei paljoa ennättänyt säitä kiroamaankaan, mutta jokaisen asiakkaan kanssa oli yksi varma puheenaihe; sade ja se, että mistä sitä aina vaan piisaa kun järvikin on jo ihan pullollaan. Jotenkin jo ihan odottaa niitä pakkasaamuja, jolloin maa on kuurassa ja aurinko paistaa kultaisena taivaanrannassa. Nyt olisi kyllä etelänloma paikallaan, kun koko kesä oli yhtä pettymystä...

Laitetaanpas synkän päivän piristykseksi kuva
 kesäisiltä Juthbacka-markkinoilta,
näinkin voi autonromun naamioida ;)

Mutta se säistä, eipä noille mitään mahda...

Lapsukaisilla on lomaa tämän viikon, mutta ei tässä varmaankaan mitään erikoista ohjelmaa keksitä eikä varmaan ehdittäiskään kun ollaan Timon kanssa ihan normaalisti töissä, voi olla että keilaamaan mennään jonain iltana.

Raksalla on laiteltu rännejä ja väliseiniä jo vähän kaavailtu, laitanpas tähän kuvaa siitä valmiista lattiasta, kaunis ja siloinen siitä tuli ;)

Talon tekoa ei aloitetakaan vielä tänä syksynä, pakko huilata välillä ja säästää rahaa, ja toivoa ettei upota järven alle koko kylä... Aivan hirvittää nuo tulvat, mitä maakunnassa ja muuallakin on koettu!

Hyvä siitä tuli!
Hohhoi, ei pitäis kirjoittaa näin väsyneenä, mutta jotenkin oli pakko nyt jotain tänne laittaa... Hartiatkin on ihan jumissa, nyt olis hieronta paikallaan...

Irtonaisia ajatuksia, irtonaista tekstiä ;D

Hyvää loppuviikkoa kaikille, tasapuolisesti!