sunnuntai 31. elokuuta 2014

Tällinki ja kirpparilöytöjä

Edit: Tilannekuva su iltapvä.

Timo lyömässä verhoilulautoja paikolleen.

Tällainen tällinki piti väkästää tiilijaon mukaisesti verhoilu-
työtä avittamaan, apu se on pienikin apu!
Viimeisiä verhoiluja tehdään kuumeisesti ja tiiletkin on jo saatu paikoilleen, joten terassin teko on edennyt suunnitelmien mukaan. Melkoista mittoilua tuo parvekkeen kohta on vaatinut, jotta tiili ym. jaot menisivät kohdilleen. Mutta mahtavaa saada tuo verhoilukin valmiiksi, enää eivät paista tuulensuojalevyt mistään, joten antaa sataa vaan!

Hohhoh, mitähän seuraavaksi?

Esittelenpä viimeisimmät kirpputorilöydöt:
Lakeuden Soppiksesta silmiini pomppasi tällainen outo maljakko, ihmetytti tuo kuparipanta ja siinä oleva stanssaus...

Hienon värinen ja erikoinen kuparipanta!

Lähikuva tuosta pikkuleimasta.
Hinta kumminkin epäilytti, 10euroa, hieman liikaa mun kirpparibudjetissa... No, päätin kumminkin sijoittaa ja kun sattui olemaan synttäripäiväkin, niin olishan tämä ihan passeli lahjus itselle ;)

Jumalaisesta netistä tämän arvoitus nopeasti selvisi, suunnittelija on Jan Salakari ja valmistaja Kumela. Eli ihan oikeaa taidetta ja ainakin tuon kympin arvoinen. 

Avaruusmukit.
Sitten piti saada nämä kaksi kuulentoaiheista mukia, ne olen ostanut jo alkukesästä Alavudelta, hinta oli joku 1,50,- joten ihan passeli hinta näin murheellisen näköisille kuun valloittajille. Miten nuo tyypit ovatkin noin myrtsin näköisiä?

tiistai 12. elokuuta 2014

Terassi

   
Terassi valmistuu.
Sillä aikaa kun lattia kuivaa, on hyvä keskittyä terassin tekoon. Timo ja isä olivat eilen koko pitkän päivän raksalla naputtelemassa terassin kattoa ja aika pitkälle sitä jo saivatkin. Hirmuisen suurelta tuo rakennelma näyttää, mutta parempi niin päin ;) Tässä vaiheessa varmaan harmittais, jos huomaisi, että liian pientä siitä ollaan tekemässä, sillä tontilla on tilaa ainakin ihan piisaalle.

Meiltähän on tällainen hienous kuin terassi puuttunut aina ja ollaan siitä aina haaveiltu. Tässä varmasti tullaan paljon aikaa viettämään, mahtavaa!

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Täällä ollaan


Niin meni kevät ja melkein kesäkin, ennenkuin pääsin takaisin taajuuksille. Raksalla on kyllä tapahtunut kaikenlaista, mutta blogin päivittäminen on tuntunut ylivoimaisen vaikealta.

Aika on tosissaan hujahtanut sitten viime huhtikuun, meillä on ollut iloa ja suurta surua, Paten lakkijuhlat toukokuun lopulla, sen jälkeen Timon Tiina-siskon hautajaiset kesäkuun lopulla ja nyt on selviydytty heinäkuun 27.pvä vietetyistä Jaanan rippijuhlista. Eli yhtä tunteiden vuoristorataa on täällä menty koko kevät ja kesä.

Mutta nyt lyhyesti kertaamalla raksan kuulumiset:

Uretaanin laittoa 25.5.

Ilmanottoputki takalle.

Lattialämpöputkia laiteltu, tähän kohtaa tulis kiuas.


10.7. lattialämmityksen putket asennettuna.

30.7. koepaineistus tehty ja
kaikki valmista valua varten.

Rosteriset jakotukit tulivat Laspekilta.


Lattian valu tapahtui 31.7.

Valu peitettiin muovilla, pahin helleviikko sattui
 just tähän kohtaan, joten aika monta kertaa saatiin
 muovit vetää syrjään kastelun takia.
Takaterassin pystytolpat nostettu paikoilleen.


Tolpat pystyssä ja niiden päälle nostettiin iso palkki
 tukemaan rakennetta, kiitos naapurin Heikille nostoavusta!


Eilen Timo hioi lattiasta liiman pois, joten sen saa nyt jättää rauhaan vähäksi aikaa. Seuraavaksi keskitytään terassin tekoon ja mietitään takan muuraamista. Takasta tehdään vieläkin vääntöä, että laittaakko leivinuunilla vai ilman. Itse olisin leivinuunin kannalla, mutta katsotaan nyt rauhassa.

Ulko-ovia pitäisi myös alkaa tosissaan miettiä, valmistaja on jo tiedossa kunhan vaan tiedettäis mitä halutaan, Valmistaja lupasi tehdä meillä tuon terassinoven sellaisena, että siellä olisi kaihtimet lasien välissä, kyllähän siinä tietää, miten niitten kaihtimien ajan mittaan käy jos ne jää ikävästi siihen irralleen...