sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pulmua vai Sirkkua?

Jokin outo sanaleikki tuli tästä palmusunnuntaista ja ajattelin kysyä blogini lukijoilta, että käytetäänkö teillä Pulmua vai Sirkkua?
Ja mitä teillä syödään pyhäaamuisin?

Meillä syödään sunnuntaina melkein
aina Anna-Manna velliä ja mansikkasoppaa!
Ja sitten asiaan.

Tänään meillä juhlittiin anopin 80-vuotispäivää, tosin hyvin maltillisesti ja ihan vaan oman perheen parissa. Juhlakalu itse tuumi, että paperista luettuna tuo 80-vuotta tuntuu ihan omituiselta, eikä hän tunne itseään ollenkaan niin vanhaksi tummuksi, vaikkei näkö ja kuulo enää toimikaan juuri mitenkään, sillä lanttu leikkaa ja liikkuminenkin on vielä tosi hyvää. Toivotaan hyviä vuosia paljon lisää.

Viikonloppu meni taas ihan liian nopeasti, perjantaina pidin vapaapäivän ja siivoilin vähän enimpiä pölyjä pois nurkista, joulukuusenkin sain pakattua takaisin varastoon just sopivasti ennen pääsiäistä :)
Lauantaina oli viimeinen luontokuvauskurssin kokoontuminen ja kurssin näyttely pystytetään huhtikuun alussa Itäkylätalolle. Jos ja kun kuvat kootaan nettiin, niin laitan tänne linkin, että pääsette tekin katselemaan!

Kurssi oli kaiken kaikkiaan ihan ok, vähän olisin enempi kaivannut sitä käytännön puolta, mutta toisaalta vuodenaika oli sellainen, ettei pitkiin metsäretkiin oikein ollut mahdollisuutta. Ja kyllähän se on niin, ettei kuvaamista opi muuten kuin kuvaamalla ja luontokuvauksessa tärkeintä on luonnossa liikkuminen ja luonnontuntemus.

No, ihan hyviä vinkkejäkin saatiin, eli eväät kannattaa olla kunnossa kun lähtee kojuun tuntikausiksi istuskelemaan :) ja hernepussista voi ommella itselleen tosi kätevän "jalustan" vaikkapa kameran tukemiseen auton ikkunalle, ja pikkulintuja kannattaa houkutella paikalle linnunlauluäänitteillä jos vain ei mene ihan liiallisuuksiin, niin että pariutuminen ja pesintä kärsii... Ja on noilla guruilla kyllä paljon hyviä juttuja, monet naurut saatiin!

Haavereiltakaan ei tänä viikonloppuna säästytty, veljen vaimo liukasteli kotipihassaan ja nyt on jalka paketissa, toivottavasti ei tullut murtumia, se selvinnee huomenna röntgenissä... Terkkuja vaan ja pikaista paranemista, on siinä nyt koreografiat mietinnän alla, että kuinka pysyy pikkulikan perässä yhdellä jalalla konkaten, huh huh.

No nyt vähän hyppii tämä tarina, mutta antakee anteeks. Varmaan vähän väsyttää kun on ollut niin vaiherikas päivä.

Isäntä on sairastellut torstaista lähtien yskää ja kuumetta ja just nyt illalla esikoinenkin mittasi kuumetta, taitaa tulla nyt tauti häneen kun jo tuolla vintillä yskiskelee... Voi tätä tautista aikaa.

7 kommenttia:

  1. No meillä ei käytetä oikein kumpaakaan, kun kukaan ei tartte sokeria kahviinsa tai mitään. Poikien rippijuhliin oon joutunut ostamaan.(Appiukko tässä taannoin valittelikin, että pitää itse huoltoasemilta sokeritkin tuoda mukanaan, jos meinaa meillä kahvinsa sokerin kanssa juoda..).
    Mutta jos käytettäis, niin Sirkkua. Mahtaako sitä Pulmua enää ollakaan?

    Tää on ollut kyllä ihmeellinen tautitalvi. Sais loppua jo. Samoin kuin ne liukkaat jäät, jotka sais jo sulaa, että säilyis ihmisillä jalat ehjinä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on käytetty aina Sirkkua ja muistan kun jossain vieraisilla käydessä maistoi Pulmua niin se maistui ihan liian äklöltä :D ja sulikin ihan liian nopeasti kahvin joukkoon.

      Tänä aamuna tuntuu meikäläisenkin keuhkoputki hieman aralta, taitaa tulla ihan pian tauti päälle. Just sopivasti kun muutenkin olisi töistä pääsiäisvapaat. Tyypillistä minulle sairastaa lomilla.

      Poista
  2. Eipä käytetä paljoa sokeria, tai mies taitaa käyttää hienoa sokeria jos kahviin laittaa. Sirkkua on ollut vieras-sokeriksi kaapissa varmaan 10 vuotta sama paketti.Minähän en lisää sokeria mihinkään ruokaan.
    Aamulla juon kahvia, jonka sekaan laitan 1 tl:n kookosöljyä ja maitoa. Vähän myöhemmin syön kreikkalaista jogurttia ja raejuustoa marjojen kanssa. Mies taitaa syödä leipää yms aamupalaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosöljyä! Mielenkiintoista... Löytyykös sitä ihan tavallisesta kaupasta? Tykkään kovasti kookoksen mausta, joten voisin kyllä kokeilla.

      Tuo makean syöminen on kyllä aikalailla tottumiskysymys, itse en juurikaan pysty esim. kaupan normijogurtteja syömään, ne tuntuvat niin äklömakeilta! Kahviin joudun kyllä pudottamaan yhden palan SIRKKU-sokeria...

      Poista
  3. Töissä on Sirkkua (tai jotain vastaavaa kovempaa palaa) tarjolla ruokalassa, isoon kuppiin kaksi ja ruokalan pieneen kuppiin jälkiruoan kera yksi. Tai ei sitä jälkiruokaa kahvin sekaan, pelkkä sokeripala vain. Jälkiruoka omaan astiaansa. Kotona käytämmä hienoa sokeria, ei mene haaskuuseen ja saa laittaa sen 1½ palan verran. Limuja ei juoda! Paitsi kokista joskus erittäin harvoin pizzan kera. Erittäin harvoin. Tuskin koskaan.

    Pääsiäistä odotellessa!

    VastaaPoista
  4. Niin ja viimeksi pyhäaamuna nautimma kolme pekonisiivua munakkaan kera. Ei ole kovin yleistä sekään. Yleensä riittää pelkkä kahvi. Ja se 1½ palaa sokeria kahvin seassa. Joskus toinenkin kuppi, ja sehän tarkoittaa jo 3 palaa sokeria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi härregyyd tuota sokerin ja rasvan määrää ;D
      Mutta hyvä sentään ettei limppareita juoda! Jokin roti sentään kun kahviinkin jopa 1½ palaa laitetaan imelää. Hyvä jösses!

      Poista