keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Opintoja raksailun ohessa

Aivan mahtavia kelejä on pidellyt,
järvestä varmaan jo jäät kohta lähtee, mahtavaa!

Juu, täällä ollaan, ihan hengissä ja melkein täysissä voimissa. Ei ole vaan vähään aikaan jaksanut tänne tekemisiään raportoida.
Raksalla on jotain pientä jo tehty, räystäisiin on tehty tuulenohjaimet ja korkeaan osaan kävelysillat. Seuraavaksi suunnitellaan lattiantekoa ja kaikkea sitä tekniikkaa mitä sen alle tulee jäämään, ettei nyt mitään elintärkeää vaan unohtuisi.

Esikoisen yo-kirjoitusrumba loppui keskiviikkona, pitkä matikka meni kuulemma jonnekin ämmän ja een väliin ja muutoinkin ihan kohtalaisesti on mennyt joten eiköhän tässä päästä lakkijuhlia suunnittelemaan. Onneksi siihen on vielä aikaa reilut pari kuukautta, vaikka ainahan se on niin ollut, että kevät aivan hujahtaa joten ehkä olisi parasta alkaa jo pikkuhiljaa alkaa suunnitella kakkujen ja pikkuleipien tekoa. Alustavasti olen ajatellut teettää kakut ammattilaisella, mutta nämä gluteenittomat yms. erikoisjutskat voisin tehdä itte, jos löydän sopivia reseptejä, vink vink ;)
Kummitädillä on hyvä ohje ainakin tattaririisipiirakoista, sitä ajettelin käyttää ja voisin leipoa piirakat pakkaseen odottelemaan. Samoin mulla oli joku hyvä gluteeniton ohje, josta tein rippijuhliin ihan syötävät pikkuleivät.

Onneksi saadaan taas lainata kummitädin mökkiäkin juhlien ajaksi, niin ei tarvitse alkaa tätä tönöä paikkailemaan, tilaahan tänne ei lisää saisikaan vaikka mitä tekisi.

Minkähän takia nykyään lakkijuhlat on paisutettu niin valtaviksi kesteiksi? Ihan älytön ressi niistä näkyy kaikille aina pärkövän, ainakin mitä olen sivusta seurannut... No mä varmaan ressaan sitten ihan vasta viime metreillä ja häärään sitten viimeiset päivät ennen juhlia ihan pää märkänä yötä päivää. Kesäloman sain merkitä ainakin alustavasti niin, että olen viikon lomalla ennen juhlia ja loput sen jälkeen. Saapahan sitten rauhassa toipua juhlinnasta. Paitsi, että onhan meillä kesällä rippijuhlatkin, on se hyvä kun noita juhlia riittää!

Niin siitä mun opiskelusta piti kertomani, aloitan oppisopimuksella suorittamaan webdesigner-tutkintoa työn ohella, ihan niinkuin tässä ei muutenkin tekemistä riittäisi. Toisaalta ihan jännää ja toisaalta hirvittää ihan pirusti, että mitä tästä tulee. Jotenkin se käytännön puoli tuossa koulutuksessa viehättää, mutta mitenhän se kaikki muu raportointi ja kirjallinen toiminta, huh huh. Opinahjo on entuudestaan tuttu AEL ja lähiopetus järkätään Malminkartanossa Helsingissä, joten pääsee sentäs vähän vaihtamaan maisemaa välillä ja se on ihan kiva, vaikken mä moiti kotona olemistakaan. Mutta kyllä nyt hieman puistattaa, että mihinhän sitä on taas ittensä lykännyt?!

2 kommenttia:

  1. Kävin kurkistamassa AEL:n sivuilta mitä tuo webdesigner-opiskelu on. Mielenkiintoiselta vaikuttaa, onnea opiskeluihin.
    Juhlien järjestelyissä on vaivansa, mutta jää niistä hyvät muistot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, onhan tuossa koulutuksessa kaikenlaista jännää, mutta kaikki liian tekninen vähän pelottaa...
      Juhlien järjestelyihin saan varmasti onneksi apua, joten se hoitunee.

      Poista