sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Ikkunan puitteita

Eihän tästä mitään tule, kun ei enää tänne blogillekaan ennätä enää ikinä... Töissä pitää kiirettä ja kaikenmaailman kursseillakin tässä on pitänyt hypätä.

Ja kiirettä on pitänyt raksallakin, isäntä on häärännyt siellä pää märkänä ja nyt, vihdoinkin, alkaa loppu häämöttää. Räystään aluset saatiin valmiiksi pari viikkoa sitten, syvennykseen on tehty katto ja osa nurkkalaudoista on jo valmiina odottamassa kiinnitystä. Jahka saadaan muutama seinäpaneeli paikoilleen niin päästään asentamaan rännejä ja syöksytorvia.

Ikkunanvuorilautoja ollaan jo vähän tuumailtu, tässä kuvaa viritelmistä:
Kaksi vaihtoehtoa, ehkä tehdään jotain näiden väliltä?
Laitetaanpas tähän loppuun vielä yksi kuva tuosta päädystä nyt kun siinä on tuo ikkunakin asennettuna. Sorry, vähän ahdas kuva, ei ollut laajakulmaa vielä tuolloin kamerassa... Pitääkin käydä tässä jonain päivänä kuvaamassa uudet yleiskuvat ennenkuin sataa lunta joka paikan tukkoon. 

Päädyn ikkuna tilattiin Kaustiselta Virkkalan
 puunjalostukselta mittatilaustyönä, keskellä
on sisäänpäin aukeava osuus josta
 saa lastattua matskua sisälle.
Jännä miten muuten näissä kahdessakin kuvassa tuo seinän väri näyttää ihan erilaiselta, ylemmässä kuvassa se on selvästi sinisempi ja alemmassa taas vihreään vivahtava. 

Nämä väriasiat on muutenkin tosi vaikeita ja töissä niiden kanssa joutuu välppäämään ihan tarpeeksi muutenkin. En mitenkään innolla odota aikaa, että joutuu valitsemaan tapettien ja muitten sisustukseen liittyvien juttujen värimaailmaa. No, voihan niitä pähkäillä sitten asiantuntijoiden kanssa kunhan vaan ensin selvittää itselleen, että mitä oikein haluaa ja minkälaisia valaistuksia käyttää missäkin tilassa, ja sitten pitää muistaa, että ulkoa tulee myös (toivottavasti) valoa ja miten menetellään näissä sekavalotilanteissa. 

Hah hah, tosi hauskoja juttuja tiedossa ;) Mutta onneksi ei ihan vielä.1 kommentti:

 1. Hei,
  Timo poikkesi täällä meillä aamulla ja kertoi että pidät rakennus blokia. Heti tulin kurkkimaan.
  Olin viime kesänä Asikkalassa auttelemassa siskoni rakennuksilla. En muista miten monta eri sävyistä purkkia ulkomaalia siskoni haki ennen kuin se oikea löytyi. Väri kun muuttuu kuivuesaan ja toiseen kertaan vedettynä. Siitä pienestä maaliesitteessä olevasta täplästä on vähän totuus pielessä.
  Meillä otetiin apua sisustussuunnitelijalta tulevaa remonttia varten. Ajateltiin että näin pääsemme helpommalla. Kun on niin paljon ihania laattoja ja lattiamateriaaleja puhumattakaan tapeteista. Nyt on helppo kun Tuula on juossut puolestamme ja hyvin meitä kuunneleen osunut kivoihin tuloksiin. Mukava saada vaaleutta ja valoa. Ikäköhän se tekee tepposiaan mutta on tässä vähän joutunut valittelemaan kun täällä ei tahdo nähdä. Valot kun tuntuu hukkuvan tummuneen mäntylaudan uumeniin tai sitten valot tulee itsensä takaa. Valosuunnittelu saisi kuulua pakollisena rakennuspiirustuksiin, kun ei sitä itse aina oikein kaikkea tunnu hoksaavan.
  Levätkää välillä hyvällä omallatunnolla että sitten on taas kiva jatkaa, jos ei kerran pakottava kiire ole. Hyvältä tai paremminkin uljaalta ja hyvin tehdyltä teillä näytää.
  Terkuin Vesalat

  VastaaPoista