maanantai 2. tammikuuta 2012

Uneton Vimpelissä

Juu, ei tullut yöllä uni silmään sitten kumminkaan, oli kylmä ja kuuma, tuuli ujelsi ja kissikin kävi häiriköimässä. Heitin sen pihalle lumituiskuun vaikka se kuinka yritti maastoutua ruokakupin taakse, sinne lensi huiskuhäntä hankeen että pölähti.

Ihme kun aamulla ei kumminkaan hirveesti väsyttänyt, heräsin jo 6.30, kävin ruiskussa ja ennätin töihinkin ajoissa vaikka oli pakko mennä tankin kautta. Ja Halkosaaren risteyksessä kihnasin jonkun pallolakkikuskisen Micran perässä kuuttakymppiä, niin se meni kuin täi kipeässä ruvessa... Ei siellä nyt NIIN huono keli ollut vaikka vähän lunta pöllyyttikin.

Meillä on täällä sähköt riittäneet koko ajan, joitain pikku räpsymisiä on ollut, mutta ei mitään mainittavia katkoksia. Joten on ihan käsittämätöntä miten jossakin on oltu ilman sähköjä TAPANISTA saakka! Hyvänen aika! Just uutisissa eräs mies sanoi, että pimeys on pahinta, kun on tällainen vuodenaikakin, mahtaa se jo vaikuttaa ihmisen vuorokausirytmiinkin aika lailla, tekee varmaan mieli nukkua koko ajan. Eihän sitä voi tehdäkään mitään jos on pimeää? Tai ei ainakaan kannattaisi, ettei tule haavereita.

Ja miten sitä tarkenee ja tekee ruokaa jos ei ole mitään tulisijaa? Niinkuin meillä ei ole edes saunankiuasta mitä  lämmittää jos niin hullusti kävisi, että piuhat katkeais. Jollain trangialla sitä varmaan pitäisi kaffit keitellä tai tehdä nuotio keskelle olohuoneen lattiaa. Ihan avuton sitä olisi.

Pannuhuoneeseen voisi varmaan valkeaa laitella, mutta ei se tupaan lämpöä toisi kun kiertopumppu ei toimi joten jos pakkasta olisi vielä enempi, niin mehän palennuttaisiin tänne kuin torakat... Nytkin tuntuu, että tupa jäähtyy ihan kiitettävästi vaikkei pakkasta ole kuin pari astetta.

Noin kaksi vuotta sitten (8.1.2010) otin kuvan kun oli vähän enempi pakkasta...

Hieman kylmä oli pari vuotta sitten...

2 kommenttia:

  1. Nyt varmasti taas nukuttaa. Tuota pakkasmittarin lukemaa katsoessa tekee ihan pahaa. En taitaisi enää säilyä hengissä noissa lukemissa.

    VastaaPoista
  2. Juu, lämpimiin keleihin kyllä nopeasti tottuu ja sitten kun menee mittari noinkin alas niin tuntuu että kuolo korjaa...

    VastaaPoista