sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Partsapähkäilyä

Jäätaidetta.
Perjantaina aloitin vapaapäivän menemällä ostoksille, kuopukselle piti saada saappaat ja kunnon taskulamppu partion yövalvojaisia varten ja löytyihän ne. En tosin ollut ajatellut tuhlata saappaisiin ihan noin paljoa rahaa, ja kun on tottunut paljon kirppikseltä vaatteita hakemaan niin 45,- saappaista tuntui ihan käsittämättömältä summalta! No, jos ne nyt menis edes pari vuotta, kun on tuo pahin kasvupyrähdys takana.

Partion merkeissä meni muutenkin viikonloppu, perjantai-iltana pidettiin aluepalaveria samalla kun lapset aloittelivat yövalvojaisia, puhuttiin muutama tunti siitä, mitä lippukunnille kuuluu ja miltä toiminta näyttää tulevaisuudessa.
Meillä ei hyvältä näytä, vetäjäpula on saanut aikaan sen, että jäsenistö pienenee hurjaa vauhtia ja viikottainen toiminta on yhden tarpojavartion (12-15v) varassa. Jotta jotain pystyisimme kuitenkin jäsenille ja muillekin halukkaille tarjoamaan, olemme nyt syksyn ajan käyneet retkillä n. kerran kuukaudessa, viimeksi tänään tuossa Lakiksen maastossa.
Mutta muuhun ei rahkeita ole riittänyt, sillä voin kertoa, että joka viikko koloillan pitäminen ja partio-ohjelmassa pysyminen vaatii vetäjältä aika paljon omistautumista, etenkin jos ryhmässä on yksikin vilkkaampi kaveri... Itse olen aikoinani vetänyt sudenpentulaumaa ja vartio-ikäisten tyttöjen ryhmää ja vanhan ohjelman aikaan se nyt jotenkin meni, mutta mielestäni nyt olen jo pudonnut niin totaalisesti kelkasta, että en (koulutuksesta huolimatta) ymmärrä tätä uutta ohjelmaa kaikkine suorituksineen ja kasvatustavoitteineen, se on kertakaikkiaan tehty liian vaikeaksi niin vetäjille kuin vedettäville!

No tästä ollaan kyllä joka yhteydessä puhuttu, ja aina ollaan saatu samat ohjeet, että eihän teidän tarvitse sitä ohjelmaa niin tarkasti noudattaa ja voi keskittyä ihan haluamiinsa osa-alueihin ja tehdä niinkuin itse haluaa, mutta ei se nyt ihan niin mene. Sillä sitten kun on lippukuntien, piirin tai koko järjestön yhteisiä leiriä ja kilpailuja niin meidän lapset ovat siellä lapaset ojossa toljottamassa, että mistä ne nyt oikein puhuu ja miksei me osata näitä samoja asioita kun nuo muut? Miks me ei ikinä pärjätä näissä kisoissa? Miks me ollaan aina viimeisiä? Miks me ollaan näin huonoja?

Eli on kyse siitä mitä vaaditaan ja mitä pystytään tarjoamaan.

Sekin on aika uskomatonta, että kun koko ajan meidän pitää taistella muutenkin olemassaolomme puolesta, niin monissa kunnissa partiolaisia on alettu häätää pois toimitiloista ja ne vähäiset kunnon retki/leiripaikat on nyt kaavoitettu tai pistetty niin kalliille vuokralle, ettei sinne ole varaa mennä. On todella kaksinaamaista käytöstä tällainen kun aina kehutaan, miten tärkeää lapsi/nuorisotyötä me tehdään  ja tuodaan harrastusmahdollisuuksia paikkakunnalle, ja samalla selän takana toimitaan näin. Kyllähän meitäkin aikoinaan lahjakkaasti pompotettiin paikasta toiseen ja esitettiin toimipaikaksi jotain komeroa nuorisotalolta, mutta onneksi pääsimme sitten toisen yhdistyksen omistamiin tiloihin, missä on luontokin ihan muutaman metrin päässä, ettei tarvitse asvaltille nuotioa viritellä ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti