torstai 8. elokuuta 2013

Pullantuoksuista torstaita

Juuh, ajattelin lievittää koulunaloittajien tuskaa ja leivoin pikkupullia. Ensin oli tarkoitukseni tehdä mutakakku, mutta jotenkin nyt tuo pullan leipominen kiinnosti enempi siinäkin mielessä, että pakastin huutaa tyhjyyttään leipomusten osalta.. Eiköhän tuosta muutama pulla pakastimeen jää, kun puolesta litrasta taikinan tein.

Isäntä on intopinkeänä laittelemassa papan kanssa juoksuja ja piiruja, aamulla siellä oli jonkinlainen palaveri valvojan kanssa käyty, että kuinka tehdään ja tuleeko kaikki liitokset ym. oikein. Eli nyt on tästä turvallista töitä jatkaa, hyvä hyvä!

Eilen ostin itselleni perhoskämmekän, ensimmäinen orkideani, saa nähdä kuinka nopeasti saan sen nujerrettua hengiltä. Hyvät ohjeet kyllä sen kasvatukseen löytyy täältä jumalaisesta internetistä, joten ohjeiden puutteeseen ei ainakaan sitten voi vedota kun se alkaa kasvaa hometta.

Kukinto on vielä komea,
mutta nuppuja ei enää ole.
Jotenkin tuo valko-keltainen yksilö viehätti tällä kertaa eniten, olisi siellä ollut monenlaista pinkkiin vivahtavaakin tarjolla. Sitä paitsi aika monessa näkyi jotain lehtivaurioita olevan, tällä oli ehjät ja hyvät lehdet ja juuretkin terveen näköiset, harmi vaan kun kukinto on jo noin pitkällä, ettei nuppuja enää ollut... Mutta herkutellaan nyt tuolla niin kauan kuin mahdollista :) On se nyt jo ollut sen viiden euron väärti!

4 kommenttia:

 1. Aika ässä, että olet pystynyt leipomaan tässä helteessä.... itsestä tuntuu, että olisi grillattavana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just helteessähän se pulla hyvin nousee ;) Ei vaiteskaa, ei täällä niin kauhian lämmin eilen ollut ja yleensä kyllä vältän lämpösillä keleillä uunia lämmittämästä kuin myös imurointia, joka myös kuumentaa huushollia ihan kiitettävästi!

   Poista
 2. Hei Eija.
  Mukavaa, että pidit blogistani ja tervetuloa lukijaksi. Tulin vastavierailulle kesken töiden, mutta palaan paremmalla ajalla seuraamaan teidän projektia.

  Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja tervetuloa seurailemaan :)

   Tämä blogimaailma on tosi jännä, kun aina löytyy jotain mielenkiintoista uutta luettavaa!

   Poista