sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Hui kun tuulee!

Eilisen ja tämän päivän on käynyt sellainen puhuri, että muutama pakkasaste tuntuu tuplaten kylmemmältä, ihme kun yöllä sain nukuttua, yleensä tällainen sää valvottaa. Heräsinkin vasta ennen yhdeksää, joten unenlahjoja löytyi ja niitä riitti!

Raksalla on tehty väliseinien runkoja ja seuraavaksi aletaan miettimään sähköistyksiä, Gyprocin hintoja on kyselty, mutta levyt ovat vielä tilaamatta. Isäntä lähti sinne just lumia lykkäämään, onneksi traktori taas toimii, ettei tarvi käsipelillä ruveta pönnäämään. (Autokin muuten toimii, siinä on jotain häikkää starttilukossa, mutta kun sen tietää niin – no problem!)

Eilen oli siivouspäivä. Vintti puunattiin, viriteltiin joulukötöstyksiä ja lopuksi tytär koristeli kuusen rapputasanteelle, hyvä tuli! Päätettiinkin vietää joulu siellä niin ei tarvi täällä alakerrassa siivota ollenkaan ;D No, voihan olla, että tässä vielä innostuukin siivoamaan, kun tulee vapaapäiviä aika hulppeasti, tosin suurin osa vasta joulun jälkeen...

Ensi viikolla on ohjelmassa kahdet jouluruokailut. Tiistaina mennään pitäjäseuran kustantamille paikalliseen ja torstaina päästään töistä Kylpylä Kivitipun notkuvien herkkupöytien ääreen. (Alkoi jo kuola valua rinnuksille, nam nam...) Muita pikkujouluja yms. juhlistuksia ei enää sitten olekaan ennen varsinaista juhlapäivää, ehkä koulun joulukirkossa käydään, sillä se on illalla ja jos mieskuorolla on joulukonsertti niin siellä voitais piipahtaa.

Partion kynttiläpolku oli hieno kokemus, siitä varmaankin tehdään perinne, paitsi se kohta jätettäis pois, kun meinattiin polttaa mökki glögin lämmityksen yhteydessä... (Jätettiin glögi hellalle ja mökin ovi napsahti lukkoon, onneksi taskussa oli avain, joka tosin oli väärä. Siis kunnasta oli annettu meille väärä avain, tämä huomattiin kyllä heti jo sinne mennessämme kun avain ei sopinut lukkoon ja ovi olikin jo valmiiksi auki!
Sitten soitettiin kiinteistöhuollon miehelle, joka pian tulikin, tosin ilman avainta... Ei auttanut muu kuin kutsua palomestari vääntämään väkisin ovi auki, siinä vaiheessa glögi oli jo ennättänyt höyrystyä atmosfääriin, enää pari tippaa oli jäljellä litrasta joulujuomaa...)
Hah, nyt tuo episodi jo naurattaa, mutta ei naurattanut siinä vaiheessa kun hysteerisenä kierrettiin mökkiä ja mietittiin, että mikä ikkuna kannattaisi rikkoa ja missä ihmeessä on sähkörasia, että saisi sähköt mökistä poikki....

Laavulla tarjottiin kynttiläpolun päätteeksi glögiä ja pipareita. 
Väkeä kynttiläpolulla oltais mielellään nähnyt enempikin, mikähän siinä on kun jotain järjestää niin ihmiset eivät vaan löydä paikalle? Tämäkin olisi ollut ihan ilmaista lystiä ja vaivaakin nähtiin, kun kolmena päivänä ma-ke peräkkäin kynttilät polulle sytytettiin klo 16.30–20 väliseksi ajaksi, ja pitihän ne tietenkin myös sammuttaa... Tarjoiluja ei sentäs joka päivä järkätty, eikä oltais ehditykään, kun on kumminkin muutakin elämää meillä kuin tämä partioilu ;)

2 kommenttia:

 1. No nyt kyllä alkaa jo kuulostaa niin tutun jouluiselta. Nauti Kivitipun notkuvista pöydistä. Mulla tänään ohjelmassa pakkausta. Talvivaatteita on jonkun verran ja loput sitten äkkiä kirpparilta. Äiti oli sillä jo käynyt.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja oikein hyvää matkaa, toivotaan, ettei täällä ole ihan älyttömän kylmä kun tulette!

   Poista