lauantai 30. maaliskuuta 2013

Trulleja odotellessa

Joku kyseli, että kuinka kaukana meidän raksa on nykyisestä asuinpaikastamme. Toivottavasti alla oleva kuva kertoo asiasta jotain, eli tuo nuolen alla oleva rakennus on meidän uusi talli, etäisyyttä ei siis linnunteitse ole paljoakaan, tietä pitkin n. kilometri. Eli lähellä ollaan ja hyvä niin, ei tästä muuten mitään tulisikaan.
Tuolla se pilkottaa naapurin puukasojen takana,
meidän uusi talli.
Raksalla on viime päivän tehty eristyshommia. Tuota villaputua on nyt sullottu tuo "musacornerin" lattian täydeltä ja vähän jo marttahuoneenkin pohjaan. Pölyistä hommaa, mutta onneksi on noita hengityssuojaimia, ettei keuhkot kärsi. Vaatteissa ja kengissä putua kulkeutuu joka paikkaan, kotonakin saa imuroida vähän väliä, mutta väliäkös tuolla.

Laitetaanpas vielä tämän päiväistä kuvaa raksalta.
Marttahuoneen eristeet ovat vielä
odottelemassa isoissa pusseissa.

Musacornerin pohja on täynnä fylliä.
Kissin kanssa tässä ollaan odoteltu trulleja, muttei ole vielä ketään käynyt, vaikka kyllä niitä muutama jo liikkeellä näkyi. Ohi menivät, höh. Saa nähdä saako itse mutustella nuo suklaat pois... On tämä kylä melko hiljaiseksi käynyt. Harmi. Kylän vähäinenkin yhteishenki lopahti kyläkoulun lakkautuksen jälkeen, eikä sitä taida enää helposti saada viriämään. Mutta saa nyt nähdä, täällä on kaikenlaista kylähanketta ja strategiaa käynnissä, joista voisi jotain piristystä itää!

Ja onhan se niinkin, että jos jotain säpinää tänne haja-asutusalueelle haluaa, niin voi ihan katsoa peiliin ja katsoa mitä sieltä löytyy... Ja sieltähän näkyy kaikkeen yhdistys/yhteisötoimintaan lopen väsynyt kansalainen, joka ei itse VIITSI osallistua mihinkään, mitä kylällä järjestetään.

Illalla aiotaan käydä perinteisesti kokkoajelulla, voisi ottaa makkarat mukaan jos sattuisi, että jossain pääsee niitä paistamaan, joillakin kokoilla näkyi ennakkotietojen mukaan olevan puffetitkin. Ennen vanhaan, eli silloin kun minä olin pieni, kokkoja poltettiin melkein joka taloudessa, kasaan raahattiin kaikki vanhat homeiset heinät, linttaiset öljykanisterit, rikkinäiset kumisaappaat, papan kauhtuneet raappahousut ja koko komeus valeltiin bensalla ja tuikattiin tuleen :) Nykyään on niin tarkkaa, että mitä saa polttaa ja mitä ei... No, ihan hyvähän se on, eivätkä ne käryävät renkaat niin mieltänostattavia olleetkaan.

Huomenna täytyy päästä metsään, eilen tein vain sellaisen pikakeikan josta ei tullut kuin vihaiseksi. Taidan tehdä oikein eväät mukaan ja teen vähän pidemmän reissun :)

Tuleeko telkkarista enää ikinä mitään katsottavaa? Ja mikä ihme tuo Äireet läx on? Ehkä olen vain tyhmä, mutta en ymmärrä tuon ohjelman ideaa, ymmärtääkö joku muu?

5 kommenttia:

 1. Meillä trullit kiertelivät jo viikko sitten. Pääsiäiskokkoperinnekin on melko vierasta, joskin olemme kohtapuoliin lähdössä naapuriin tulta ihailemaan (jos saadaan syttymään). Viime kesänä vietiin sinnekin monta peräkärryllistä oksia, kun ei itselle juhannuskokkoon enää mahtunut! Joten tunnelmallista iltaa sinne pääsiäistulien ääreen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Juu se on jännä miten nämä pääsiäisperinteet jakautuvat vähän alueittain. Meillä ei juhannuksena juurikaan kokkoja poltella, mutta ehkä jo tuolla meren rannalla enempi?

   Yhtäkaikki, kivoja perinteitähän nämä ovat ja hyvä että niitä edelleen vaalitaan :)

   Poista
 2. Minähän sitä kyselin ja nyt tekis mieli kysellä yhtä toistakin juttua. Nimittäin kun kirjoitit tosta kyläkoulun lakkauttamisesta, niin voisko olla niin, että sun blogin nimen alkuosa viittais kyseiseen kylään, jos sitä pikkasen viilais..? Ja sitten siihen perään tulis sellanen uoma, jossa vesi virtaa..?
  Sitten täytyis jo sanoa, että kyllä maailma on pieni. Kerron myöhemmin miksi, jos mun arvaus osuu oikeaan..
  Nyt jännittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, ei nyt tainnut ihan nappiin mennä, nimittäin tuo kyläkoulu josta kirjoitin oli Lakaniemen koulu Vimpelissä, vai?!
   Ja just meillä äänestettiin kahden muun kyläkoulun lakkauttamisesta, jonka jälkeen tänne olisi jäänyt vain yksi iso koulu koko pitäjään!! Onneksi lakkautussuunnitelmat pistettiin toistaiseksi jäihin, sillä kirkonkylän koululta olisi tilat loppuneet...

   Poista
  2. Kauhee pettymys... Olin ihan varma, että olis ollu yks toinen. Mutta jokainen lakkautettu kyläkoulu on liikaa.
   (Sen itsetarkoittamani koulun kohdalla oma ensimmäinen trullimatkani päättyi siihen, kun jäi mumman essusta tehty kolttu pinnojen väliin :)).

   Poista